Budite vođa koji zna kako voditi organizaciju kroz temeljite promjene.

strateško vodstvo, vodstvo, leadership

Strateško vodstvo uključuje vještinu, iskustvo i samopouzdanje potrebne za hvatanje u koštac s kompleksnim okruženjem i zbivanjima u njemu. U takvim okolnostima, često je izuzetno teško utvrditi pravi uzrok problema, a uspjeh predloženog rješenja je neizvjestan.

Ako provodite uspješno strateško vodstvo, jasno vidite širu sliku. Takvi vođe mogu dovesti u pitanje prevladavajuće mišljenje i promijeniti smjer ako se odabrani pravac pokaže krivim; oni vode pitanjima kao i savjetima, uz aktivnu uključenost i davanje uputa i puno uvažavanje svih dionika u procesu.

Da vodstvo ne djeluje strateški nažalost najčešće dolazi do izražaja kada se tvrtka suoči s izuzetno izazovnom situacijom koja dovodi u pitanje njihov uobičajeni način poslovanja. Ne čekajte taj trenutak da biste počeli „brusiti“ svoje vještine strateškog vodstva.

Cilj treninga Strateško vodstvo je proći kroz principe i korake strateškog razmišljanja i upravljanja i naučiti uspješno primjenjivati  strateške tehnike. Stvorit ćete preduvjete za lakše donošenje odluka kojim organizacijskim i operativnim modelom voditi sustav. Razvijte svoju vještinu strateškog vodstva kako biste osigurali uspješno strateško planiranje i provedbu i ostvarili  željeni učinak.

Kratki sadržaj:

  • Strateško razmišljanje i strateško upravljanje
  • Kompetencije za strateško razmišljanje
  • Proces strateškog upravljanja, vizija, misija, ciljevi
  • Tehnike za strateško razmišljanje
  • Kako uspješno realizirati strategiju
  • Izazovi u strateškom razmišljanju i upravljanju

Kome je trening namijenjen?

Direktorima i menadžerima malih, velikih i srednjih poduzeća, voditeljima projekata, voditeljima timova i voditeljima odjela.

recite nam što vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj