Priča o edukacijskom centru HalPetu započinje još davne 1997. godine kada su dvije sestre, Melita i Petra, odlučile osnovati poduzeće za edukaciju odraslih.

 

Svoj snažan poduzetnički elan otkrile su još u vrijeme studiranja, a o odluci o ulasku u edukacijsku djelatnost prevagnula je činjenica da su obje profesorskog smjera.

 

HalPet je krenuo s ponudom tečajeva stranih jezika, a nešto kasnije uvedena je i edukacija iz poslovnih vještina. Vrlo brzo, klijenti su postali mnoga poznata poduzeća s kojima HalPet surađuje još i danas. U tom je razdoblju ostvarena suradnja s više od 400 klijenata-poduzeća, a s više od njih 150 suradnja traje kontinuirano.

 

Svjesni činjenice koliko je važno pružati jedinstvenu uslugu te da je za uspjeh u edukacijskoj djelatnosti presudna kvaliteta, zaposlenici HalPeta su od samog početka njegovali te vrijednosti koje su danas prepoznate u svakom programu te primjeni naučenog. Osim pružanja maksimalne vrijednosti za svakog klijenta i polaznika, HalPet svakodnevno osluškuje tržište, prati i razvija trendove u prenošenju znanja te se uspješno prilagođava suvremenim izazovima i napretku tehnologije.

 

HalPetovu uspjehu uvelike pridonosi i činjenica da se u prijenosu znanja koristi vlastitom LPC® metodom za ubrzano učenje i konceptima „Teaching Intelligence“(TQ®) i „Managerial Intelligence“ (MQ®). Takav kreativan, dinamičan, visokoprofesionalan i metodički usavršen pristup omogućava prilagođavanje sadržaja i načina izvedbe specifičnim potrebama klijenata i postizanje izvrsnih rezultata.

 

Razvoj HalPeta kroz 20 godina: 

 

1997. sestre Melita i Petra osnivaju poduzeće za edukaciju odraslih, a HalPet postaje prvim centrom u Hrvatskoj koji objedinjuje ponudu stranih jezika i poslovnih vještina.

 

2002. pokrenut je prvi online test za provjeru engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

 

2003. razvijena je LPC® metoda – Learn, Practice, Communicate.

 

2004. uvedena je NLP metoda u izradu svih sadržaja.

 

2005. osmišljeni su i provedeni specijalizirani programi za hotelijerstvo u sklopu projekta “Sunčani Hvar”.

 

2007. uveden je proces za kontrolu kvalitete edukacijskog procesa – QualPet, u kojem su objedinjena iskustva najboljih svjetskih praksi u tom području kao i autorski kreativni dio HalPetovih stručnjaka.

 

2008. HalPet je započeo suradnju s Liderom koja traje još i danas, kreirajući lekcije koje se tjedno objavljuju u rubrici „Mala škola engleskog jezika“.

 

2009. – 2010. HalPet je kreirao priručnike za učenje poslovnog engleskog jezika English at work 1 i 2.

 

2010. HalPetova ponuda obogaćena je visokospecijaliziranom uslugom Executive Business Coachinga.

 

2011. i 2012. Halpet je postao partner EU projekta NEW BUSINESS SKILLS TODAY FOR A JOB TOMORROW, čiji je nositelj bio Centar mladih Ribnjak.

 

2013. pokrenut je novi modularni program MQ® Menadžer koji je usmjeren na razvoj poslovnih vještina ključnih za učinkoviti menadžment u 21. stoljeću. Iste je godine uveden novi način izvođenja nastave, blended learning koji predstavlja kombinaciju klasičnog učenja u učionici i učenja online. Osnovan je i odjel Contenta za izradu sadržaja HalPetovih programa i LMS-ove klijenata.

 

2016. HalPet otvara odjel Marketinga te započinje uspješnu suradnju s brojnim specijaliziranim portalima, konferencijama te komunikaciju s krajnjim korisnicima putem digitalnih platforma i društvenih mreža.

 

2017. HalPet obilježava dvadesetu obljetnicu postojanja velikim novitetima: pokreće prvi webshop e-learning sadržaja namijenjen tržištima B2B i B2C, mijenja vizualni identitet, uvodi u svoju ponudu novu radionicu LEGO® SERIOUS PLAY® kojom postaje prvi certificirani centar za izvođenje tog programa u Hrvatskoj.

 

Svih 20 godina, način rada u HalPetu karakterizira individualan pristup prema klijentima-poduzećima koji se očituje u kreiranju edukacijskih sadržaja i usluga krojenih prema njihovim potrebama. Temeljne vrijednosti poduzeća HalPet po kojima je prepoznatljiv u edukacijskoj grani su inovativnost, postojanost i kvaliteta.

Vlasnice HalPeta i nakon 20 godina poslovanja posjeduju snažan poduzetnički elan i viziju kako treba izgledati jedan inovativan edukacijski proces. Iza HalPeta stoji bogato dokazano iskustvo i znanje koje je potrebno da inovacije zažive i postanu prepoznate na edukacijskom tržištu. HalPet danas broji 15 zaposlenih, ukupno 40 profesora stranih jezika i trenera poslovnih vještina te široku paletu edukacijskih programa.

 

Planovi za budućnost su veliki, a HalPetova je misao vodilja biti i ostati najbolja „lokacija za vašu edukaciju!“