“Ključ uspješnog vodstva danas je utjecaj, a ne autoritet.”

                                                                    Kenneth Blanchard, stručnjak za menadžment

umijeće utjecanja

Umijeće utjecanja ključ je uspješne prodaje, pregovora, osobnog i poslovnog uspjeha i izgradnje i očuvanja odnosa na poslu i privatno. Važno je pritom imati na umu da svoj uspjeh procjenjujemo ne samo na temelju ostvarenog cilja, već i na temelju dobrog osjećaja našeg sugovornika nakon što je odlučio donijeti odluku, prihvatiti naš prijedlog ili djelovati u skladu s našim željama i ciljevima. Vaši članovi tima, kolege, partneri ili nadređeni mogu naravno u svakom trenutku svojevoljno odlučiti podržati vaše ciljeve. Međutim, u većini slučajeva ishod ovisi o vama i  vašim vještinama utjecanja na druge. Jeste li svjesni svojih prednosti i resursa i znate li što biste trebali činiti drugačije da bi vaše umijeće utjecanja bilo učinkovitije?

Budući da ljudi najčešće slijede one koji im, prema njihovom mišljenju, nude sredstva za zadovoljenje njihovih vlastitih ciljeva, važno je razumjeti što je našem sugovorniku važno i što ga motivira. “Što više u svojoj komunikaciji koristimo razumijevanje i uvažavanje druge strane,  to će naše umijeće utjecanja biti izraženije”, objašnjava trenerica i izvršna direktorica Petra Čolak.

Što ćemo naučiti na treningu Umijeće utjecanja:

 • Što je utjecaj i važnost utjecaja u poslu
 • Ključni preduvjeti utjecanja
 • Prezentacijsko-komunikacijski alati za uvjerljivost
  – verbalni
  – neverbalni
 • Moć aktivnog slušanja
 • Raporom do povjerenja
 • Šarm i karizma
 • Strategije uvjeravanja i utjecanja

HalPetov trening Umijeće utjecanja nudi niz jednostavnih i učinkovitih strategija koje će vam pomoći povećati osobni i poslovni utjecaj i bit ćete spremni za komunikaciju i djelovanje u složenim situacijama. Proširit ćete paletu mogućnosti pridobivanja sugovornika da podrži vaš osobni ili poslovni cilj, promijeni mišljenje ili donese odluku koja vam najbolje odgovara.

Kome je namijenjen trening Umijeće utjecanja:

Svima koji žele snažnije utjecati na druge i tako ubrzati svoj osobni i poslovni uspjeh te uspjeh drugih; direktorima, menadžerima, voditeljima projekata, timova, stručnjacima kao i zaposlenicima malih, velikih i srednjih poduzeća, odjela prodaje, marketinga, proizvodnje, jednako kao roditeljima, studentima i svima onima koji osjećaju da ih nedovoljna moć utjecanja koči na putu do uspjeha.

Treninzi u HalPetu nisu suhoparni seminari na kojima se samo sjedi, sluša i odluta mislima. Kroz mnoštvo interakcije i raznolike vježbe aktiviramo sudionike i uključimo ih u proces učenja. Nove informacije najlakše upijamo kad su nam zanimljive. Zato radom u grupama od maksimalno osam polaznika osiguravamo osobni pristup i maksimalnu posvećenost svakom sudioniku treninga.

Cijena jednodnevnog treninga je 1.562,50 kn po osobi (PDV uračunat).

Što se svidjelo našim polaznicima:

Posebno mi se svidio sadržaj treninga, interaktivnost, radna atmosfera i odlična trenerica.

Opuštena atmosfera, jasnoća i jednostavnost praćenja.

Odlična interakcija voditeljice sa sudionicima.

Praktični primjeri.

recite nam što vas zanima

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj