“Volim slušati. Jako sam puno naučio jer sam pažljivo slušao. Većina ljudi nikada ne sluša.”

Ernest Hemingway

aktivno slušanje

Na treninzima Aktivno slušanje HalPetovi stručnjaci uče vas kako se doista koncentrirati i čuti sugovornike. Jeste li ikad vodili naizgled regularan razgovor, a da se zatim niste mogli prisjetiti njegovih ključnih elemenata? Slušanje sugovornika i kolega, zaposlenika i klijenata, nešto je što uzimamo zdravo za gotovo. No činjenica da šutimo i “čekamo svoj red” ne znači da aktivno slušamo. Upravo je aktivno slušanje onaj ključan dio razgovora koji cijelu razmjenu čini smislenom i korisnom.

“U HalPetu ne vjerujemo u pasivna predavanja”, kaže trenerica i izvršna direktorica Petra Čolak. “Kroz interaktivan rad i osoban pristup zajedno otklanjamo prepreke i pomažemo polaznicima da kvalitetnije upijaju informacije oko sebe.”

Umjesto onog koji samo čeka na svoj red da nešto kaže, polaznik aktivnim slušanjem nauči izvući maksimum iz svakog razgovora, a time i pokazati sugovorniku da ga poštuje. “Iznenadit ćete se koliko ćete novih informacija saznati i s kojom ćete lakoćom razvijati odnose”, poručuje Petra. “To što sugovornike uvažavamo ne znači da se automatski slažemo i podržavamo njihovo mišljenje. Cilj aktivnog slušanja je povećati razumijevanje stajališta sugovornika.”

Trenerica Sonja Harapin Štrbac objašnjava „Aktivno slušanje zahtijeva aktivnu primjenu! Kad smo jednom naučili kako aktivno slušati to ne znači da otad nadalje doista i slušamo u svakom razgovoru. Kroz naš trening potičemo polaznike da primjenjuju tu vještinu.”

Postanite ugodan i kvalitetan sugovornik, poboljšajte svoje komunikacijske vještine i unaprijedite međuljudske odnose, doživotno.

Kroz koje teme vodimo polaznike:

  • Što je aktivno slušanje
  • Važnost i moć aktivnog slušanja
  • Razine i vrste slušanja
  • Prepreke aktivnom slušanju i kako ih otkloniti
  • Tehnike aktivnog slušanja

 Kome je trening Aktivno slušanje namijenjen:

U poslovnom smislu, trening je najpotrebniji onima koji rade u direktnom kontaktu s ljudima, a posebno je koristan direktorima, menadžerima, voditeljima timova, zaposlenicima odjela prodaje, marketinga.
U osobnom smislu, nema ograničenja. Aktivno slušanje vrijedna je vještina primijenjiva svaki dan.

Što se svidjelo našim polaznicima:

Pristupačnost i simpatičnost voditelja.
Predavač i dinamičnost.
Vedrina voditelja.
Konkretni savjeti, dinamičnost treninga.

recite nam što vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj