Mentalne mape predstavljaju savršenu tehniku za efikasno «skladištenje» svih onih informacija, koje svakodnevno pohranjujete u neku ladicu svog uma.

Svatko je od nas opterećen raznim problemima i nedoumicama. Neki su problemi veći, neki manji, no ne postoji osoba koja se nikada nije našla „pred zidom“. Bez obzira na to jesu li naši zahtjevi doista veliki kako ih doživljavamo ili ipak malo manji, rješenje uvijek postoji.

Iako postoje razne tehnike koje nam pomažu doći do pravog ili barem suvislog rješenja, važno je znati odabrati onu koja u određenom trenutku najviše odgovara nastaloj situaciji.

Zamislite sljedeću situaciju – upravo ste završili fakultet i vrijeme je da krenete u poslovni dio života. Studirali ste ekonomiju, završili smjer trgovinu, međutim, jako ste dobri u financijama i marketingu. Redovito posjećujete portale na kojima se nalaze otvorena radna mjesta, čujete od poznanika ili prijatelja da će se još nekoliko njih otvoriti. S druge strane, dok ispijate jutarnju kavu, svako jutro slušate o stopi nezaposlenosti, ali i sanjarite o pokretanju vlastita posla.

Mnogo je informacija koje trebate sakupiti i pohraniti kako biste došli do rješenja svog problema, odnosno posla iz snova, zar ne? Svakako jest, zato je važno pronaći način kako ih „uskladištiti“ te upotrebljavati prema potrebi.

Tehnika mentalnih mapa savršen je način za učinkovito „skladištenje“ svih informacija koje svakodnevno pohranjujete u neku ladicu svog uma, kako biste ih se kasnije mogli lakše sjetiti i snaći se među njima.„

Kao što pospremamo odjeću i slažemo je po boji, materijalu, godišnjem dobu i slično, tako pospremamo informacije u naš „ormar“. Mentalne mape predstavljaju tehniku sistematiziranja informacija u jedinstveni prikaz pomoću teksta, slika, brojeva, simbola i različitih boja kako bismo što jednostavnije i učinkovitije pohranili važne informacije i posegnuli za njima kad god su nam potrebne.

Mentalne mape i rješavanje problema

 

Kada napravite svoju mentalnu mapu, osim što ćete imati sve potrebne informacije nadohvat ruke i uredno pohranjene, vrlo vjerojatno ćete na umu imati i neko rješenje.

„Možda ćete se doista pronaći u nekoj putanji mentalnih mapa, a možda će vas ona odnijeti na drugi papir gdje ćete krenuti na novi put.„

Mentalne mape uvelike pomažu pri svakodnevnoj organizaciji informacija, bez obzira na to planiramo li neku poslovnu aktivnost ili samo dovodimo kućanstvo u red. Odličan su alat za školarce, studente, poslovne stručnjake, ali i sve one koji žele „pospremiti nered“ u glavi.

HalPetovi stručnjaci rado će vam približiti ovu zanimljivu tehniku koja će vam uvelike pojednostaviti donošenje velikih odluka ili organizaciju svakodnevnog života. Sada je pravo vrijeme da naučite upravljati svojim umom i svojim odlukama!

 

 

povezani sadržaj