Trening trenera obučava vas za ulogu internog trenera bez obzira na prijašnje iskustvo. Naših 10 g. rada u podučavanju trenera savršena je baza za vaših 10 g. nadolazećeg uspjeha

„Ono što podučavamo, svatko može naučiti!“

U poslovnom svijetu izuzetno je važno posjedovati visoku razinu znanja iz područja u kojem djelujete. Bez obzira na to jeste li vlasnik, direktor, menadžer ili stručnjak od vas se traži izvrsnost u onome što radite kako biste ostvarivali željene rezultate koji pokreću cijelu kompaniju.

Na koji način kompanija postaje uspješna i kako usmjeriti zaposlenike da gledaju u istom smjeru?

Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan, iako taj proces sam po sebi zahtjeva posebnu pozornost i stručnost. Govorimo o dijeljenju znanja kroz mrežu internih trenera. U nastavku pročitajte više o tome kako izgleda HalPetov trening trenera i na koji način može pomoći i vašoj kompaniji.

Trening trenera i iskustvo

Pojam trening trenera označava obučavanje zaposlenika, koji mogu ili ne moraju imati iskustva u prenošenju znanja, za ulogu internog trenera. Bez obzira na iskustvo, svi oni imaju konkretan zadatak – prenositi znanje na određenu temu.

Ovakav trening primjenjiv je na sve tvrtke, a može se raditi i jedan na jedan. HalPet već dugi niz godina ovakav trening provodi u kompanijama koji imaju vlastite akademije i trenere ili tek uvode proces internog prijenosa znanja,  a nedostaju im ključni alati za uspješno ostvarivanje ciljeva koje im mi, s posebnom pozornošću na njihov fokus, uključujemo u strategiju.

centar poslovne edukacije

Važnost postavljanja ciljeva prije treninga

Postavljanje ciljeva kod ovakvog treninga je iznimno važno. Potreban je razgovor s naručiteljem, a nakon toga polaznici ispunjavaju upitnik putem kojeg mi dobivamo važne informacije o njihovom iskustvu, edukacijama koje su prošli, sudjelovanju na treninzima komunikacijskih i prezentacijskih vještina i slično. Jako nam je važno dobiti širu sliku o polaznicima i konkretnim ciljevima programa.

Na temelju toga, dobivamo i uvid u to na koji način će se konkretno koristiti usvojene vještine te šaljemo timu zadatak prije treninga – odabrati temu na kojoj će raditi na samom treningu i na taj se način pripremiti za uspješni izvedbu u stvarnom okruženju. Follow-up zadaci između dijelova treninga dodatno osiguravaju uspješnu primjenu naučenog u praksi. Kroz ovaj se program interni prijenos znanja standardizira, a tim internih trenera može uspješno i učinkovito surađivati, dijeliti planove treninga i ostale materijale. Skraćuje se vrijeme pripreme, ubrzava se cijeli proces prijenosa znanja i osiguravaju kvalitetni i trajni rezultati učenja.

Važnost iskustva trenera koji prenosi znanje na druge

HalPetov program Trening trenera provodi se od 2007., a nastao je na temelju vlastitog iskustva trenerica u podučavanju. U edukaciji se koristi vlastita LPC metoda koja je primjenjiva u svim područjima.

Dugi niz godina u podučavanju tema iz različitih područja poslovnih i komunikacijskih vještina temelj su stvaranja programa koji provodimo danas i za koji možemo sa sigurnošću reći da donosi željene i trajne rezultate.

 Trener i vještine

Kako bi učinkovito prenosio znanje, trener treba posjedovati određene vještine. Ključne za tu ulogu svakako su: motivacija, entuzijazam i želja trenera da s drugima podijeli ono što zna. Osim toga, potrebne su i izražene prezentacijske i komunikacijske vještine, emocionalna inteligencija, kreativnost, upravljanje vremenom te pozitivno razmišljanje.

Vremensko trajanje treninga

Postoji nekoliko načina na koji se trening izvodi, a o tome ovisi i njegovo trajanje. Certificirani trening provodi se kroz pet dana na kraju kojeg polaznici prolaze certifikaciju. Trening se u skladu s kompanijskim potrebama može provoditi i u trajanju od tri dana, a postoji i skraćena verzija koja traje jedan dan i namijenjena je onima koji trebaju brzo dobiti pomoć za specifičan kratak format prijenosa znanja.

businessman, businesswoman

Utjecaj treninga na razini organizacije

Ovakav trening ima veliki utjecaj na cijelu organizaciji, a svrha mu je podizanje kvalitete poslovanja na svim razinama. Dolazi do kvalitetnijeg prijenosa internog znanja te međusobnog dijeljenja znanja između trenera, veće motivacije i zadovoljstva na razini kompanije te snažnijeg povezivanje između odijela.

Vidljiva poboljšanja kod polaznika nakon treninga

Kod trenera koji uspješno završi HalPetovu edukaciju Trening trenera, primijetit će se poboljšanja u dosadašnjem načinu rada:

  1. izaći će iz prezentacijskog načina rada u „trening način“,
  2. maksimalno će motivirati sudionike,
  3. znat će kako se strukturirano pripremiti,
  4. postat će sigurniji i dobiti više samopouzdanja,
  5. znat će kako se nositi s nepredvidivim situacijama,
  6. steći će znanje o tome kako aktivirati sadržaj,
  7. biti će sposoban kvalitetnije se pripremiti u kraćem vremenu,
  8. znat će kako prenijeti znanje po LPC metodi.

Povratne informacije polaznika HalPetove edukacije Trening trenera

Polaznici prvenstveno dobiju iskustvo u praksi – sve što čuju im je i demonstrirano, dobivaju konkretnu metodu koja je primjenjiva na sve teme, iskustveno ju prolaze, a ona prati prirodan proces učenja i vrlo brzo se uočava benefit. Sudionici ciljani sadržaj uvježbavaju individualno i u grupama, izvedba dijelova treninga se snima i analizira, i uči se kroz povratne informacije koje sudionici dobivaju od ostatka grupe i trenera.

Naučila sam kako strukturirati trening koji bi se trebao održati, kako se držati tijekom treninga, na što sve trebam obratiti pozornost. Trenerica mi je ublažila strah od javnog nastupa. Trening je za svaku pohvalu.

Zaista mi je sve bilo korisno i svaki od naučenih alata naći se svoju primjenu u edukaciji koju pripremam. Hvala puno svima!

Trening je zabavno učenje, načini učenja odraslih, priprema treninga je 90% posla!

Prijavite se na Trening Trenera već danas putem obrasca online.

povezani sadržaj