Značaj e-učenja u kompanijama danas

E-učenje kompanijama pruža mogućnost organiziranja i provođenja edukacije u isto vrijeme za sve zaposlenike (ili za određen broj), jednako kvalitetno, bez obzira na to gdje se oni nalazili. Sve to uz smanjenje troškova (izostanci s radnog mjesta, putovanje, najam prostora i sl.) i značajnu uštedu vremena.

E-učenje u LPC-u

HalPetov sustav za e-učenje, LPC, pruža kompanijama mogućnost usavršavanja poslovnih vještina, osobnog razvoja te stranih jezika kad i gdje god poželite.

LPC je prva hrvatska e-trgovina off-the-shelf programa za e-učenje. Ne samo što je vlasnik i kreator LPC-a tvrtka koja posluje na području Hrvatske i regije posljednje 22 godine, nego je i platforma lokalizirana na hrvatski jezik (uz engleski), a sami su programi također na hrvatskom jeziku. To LPC čini istinskim hrvatskim proizvodom.

Dostupnost na svakom koraku

LPC je platforma za učenje koja je dostupna 0 – 24, 7 dana u tjednu, s bilo kojeg uređaja. LPC je optimiziran za rad na pametnim telefonima, tabletima, prijenosnim i stolnim računalima, te na svim operativnim sustavima i svim preglednicima. Kad god i gdje god poželite, učite u hodu na svom mobitelu ili opušteno gradite znanje iz udobnosti svog naslonjača.

Interaktivno e-učenje

E-učenje na HalPetov i LPC-ov način znači učenje uz multimedijski bogat i interaktivan sadržaj. S LPC-om uvijek znate koliko ste naučili uz provjere znanja i testove. Uživajte u najboljem iskustvu učenja gledajući videozapise, interaktivne prezentacije, slušajući audiozapise ili listajući preuzete materijale u PDF-u. Uvježbajte naučeno i testirajte svoje znanje rješavajući različite tipove vježbi za postizanje napretka u učenju. Interaktivne provjere znanja i testovi sadrže različite tipove pitanja, slika, tekstova i audiozapisa te ostvaruju cilj uvježbavanja i testiranja naučenog.

Poticaji na učenje i briga o korisniku

LPC je baziran na samomotivaciji i proaktivnom učenju. Omogućuje vam samostalno kreiranje rasporeda za učenje i potpuno je prilagođen vašim individualnim željama i potrebama. LPC će vas motivirati i nagraditi bedževima za svako vaše vrijedno postignuće, primjerice, za prijavu i boravak u sustavu te uspješno riješene provjere znanja, lekcije i programe.

Svi su e-programi dostupni za rješavanje godinu dana, a u tih 365 dana imate potpunu slobodu rješavati lekcije kad i gdje god želite. LPC je potpuno fleksibilan i prilagođava se vašim potrebama i mogućnostima, a ne vi njemu. Trajanje dostupnosti lekcije nije vremenski određeno ni ograničeno, pa možete u istom danu riješiti više lekcija te neograničeno pristupati svim sadržajima već odrađenih lekcija.

U LPC-u nikad niste prepušteni sami sebi. Zatrebate li pomoć, LPC ima ugrađen sustav podrške koja je više nego spremna pomoći vam u vašem iskustvu učenja i osigurati da odgovor na svoj upit dobijete u zadovoljavajućem roku.

Prednosti korporativne e-edukacije u LPC-u

Budući da je kupnja vlastitog LMS-a i samostalno kreiranje edukacijskih programa popriličan pothvat i malo se tvrtki uopće odvaži upustiti u tu avanturu, HalPet je to prepoznao i popunio potrebu za tom uslugom na tržištu.

Poslovni korisnici LPC-a, tj. svi polaznici edukacije neke tvrtke mogu imati pristup točno određenim e-programima i u točno određenom razdoblju, ali s neograničenim pristupom edukacijskim sadržajima za trajanja tog pristupa. Ako imate tu privilegiju da vam vaš poslodavac želi i može osigurati edukaciju, ovo je najelegantniji način da to učini za 5, 10, 100 ili koliko god želi zaposlenika.

Izrada e-programa po narudžbi

Osim već postojećih programa poslovnih vještina, osobnog razvoja te stranih jezika, izrađujemo i edukacije po narudžbi prema podlogama Naručitelja. Znamo da je cilj svih tvrtki koje žele ostati konkurentne na tržištu osigurati pravovremenu, ujednačenu, kvalitetnu i mjerljivu edukaciju zaposlenika, a LPC im to može i osigurati. Digitalizacija svih poslovnih procesa, a time i korporativne edukacije, danas više nije plan za budućnost, već za sadašnjost. Svi sadržaji mogu postati sadržajima za e-učenje: od raznih regulativa i propisa, preko internih akata, propisa, uputa za korisnike, zaštite na radu, pa čak i etičkih kodeksa, do uvođenja novih zaposlenika u posao te upoznavanja zaposlenika s novim proizvodima i uslugama. Sve što sadrži vrijedne informacije može postati sadržajem za e-učenje.

Što se tiče sigurnosti korištenja sustavom, svi su dijelovi LPC-a zaštićeni protokolom HTTPS koji štiti cjelovitost, privatnost i sigurnost web-lokacije te jamči sigurno korištenje LPC-om u svakom trenutku, a korisnici mogu biti bezbrižni jer su zaštićeni u sustavu koji je usklađen s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Praćenje napretka polaznika edukacije

Jedan od najvažnijih faktora kod odabira LMS-a za vašu edukaciju zasigurno bi trebalo biti praćenje. Učenje online koje omogućuje samo prijenos znanja, podataka, informacija online putem nije jednako vrijedno kao ono koje prati i mjeri primanje tih informacija. Vas zanima tko uči, kada, koliko i s kojim uspjehom/rezultatom, zar ne? LPC podržava mogućnost bogatog izvještavanja o radu i napretku korisnika, a jedna od mogućnosti je i pristup sučelju za menadžera grupe za samostalno praćenje i komuniciranje s polaznicima edukacije.

Gejmifikacija sadržaja i sustava za e-učenje

Gejmifikacija je integralni dio LPC-a i ona u LPC-u podržava dvojake mogućnosti: ugrađivanje elemenata igre u sâm sadržaj i gejmifikaciju samog korisničkog iskustva rada u sustavu. Primjerice, edukacija za upoznavanje zaposlenika s novim proizvodom ili uslugom može biti oblikovana kao posjet virtualnoj trgovini, prodavači usluga mogu naučiti strani jezik kroz simulacije razgovora s kupcima/klijentima, ili možete nagraditi korisnike za uspješno riješen program ili test posebnim, prilagođenim bedžem koji ima dodatnu vrijednost za korisnika koju vi definirate. Mogućnosti su doista brojne.

Kako postati dijelom HalPetova svijeta e-učenja

Ako smo vas uspjeli zaintrigirati i voljeli biste saznati više o e-učenju na LPC-ov način ili imate konkretan upit oko određene edukacije, javite nam se na halpet@halpet.hr i zatražite neobvezujuću ponudu.

LPC dosad broji preko čak 4300 korisnika! Redovito pratimo njihov rad i volimo čuti njihovu povratnu informaciju kroz ankete o zadovoljstvu učenjem i radom u sustavu LPC. Korisnici svoju razinu motivacije za učenjem online procjenjuju vrlo visokom, a rad u sustavu LPC ocjenjuju zanimljivim, jednostavnim, korisnim i motivirajućim. Naučeno su znanje spremni primjenjivati i na poslu i privatno, a čak 97 % korisnika potvrđuje da im odgovara što mogu učiti u LPC-u bilo kada i bilo gdje.

Želite li iz prve ruke isprobati LPC učenje, posjetite našu uvijek otvorenu e-trgovinu i kupite promotivni, besplatni e-program Pozitivno razmišljanje – moja nova navika.

povezani sadržaj