Posjedovanje osnovnih znanja na području financija nužno je za uspjeh svake kompanije i povećanje njene konkurentnosti na tržištu.

Mnoge su današnje kompanije (male, srednje i velike) sve svjesnije važnosti ulaganja u osnovno obrazovanje iz područja financija svih svojih zaposlenika, znajući da je ono nužno za uspjeh svake kompanije i konkurentnost na tržištu.

Upravo zbog toga govorimo o tome kako se spomenuta znanja koriste unutar različitih razina u kompaniji te koji će oblici edukacije vašim zaposlenicima omogućiti razumijevanje financijskih pojmova i izvješća s kojima se svakodnevno susreću.

Poznavanje osnova financija važno je za sve…

Činjenica je da su financije danas nezaobilazni dio svakog poslovnog procesa i da gotovo svako radno mjesto zahtijeva osnovno znanje financijskih pojmova. Svima koji nisu financijski stručnjaci, poznavanje osnovnih financijskih pojmova i izvješća može uvelike pomoći da se uspješnije snalaze u svakodnevnim poslovnim zadatcima. Svjesni smo činjenice da na učinkovitost poslovanja utječe svaki zaposlenik, a ne samo onaj koji je zadužen za donošenje odluka i zato je vrlo važno ulagati u razvoj zaposlenika na svim razinama, bez obzira na specijalizirano područje ili odjel u kojem rade.

… i zaposlenike …

 Zaposlenici s ograničenim razumijevanjem financija i računovodstva ne prepoznaju ključne informacije i u opasnosti su donositi brze (često i pogrešne) zaključke o prezentiranim financijskim izvještajima.

Ne trebaju znati detalje računovodstvenog procesa, ali bi trebali znati što tražiti i kako interpretirati dobivene podatke te kako ih prezentirati nadređenima.

… i menadžere!

 U mnogim kompanijama menadžeri su nastojali odluke vezane uz područje računovodstva i financija prepustiti specijalistima – financijašima. No, ubrzo je postalo jasno da takva nastojanja ne doprinose učinkovitosti te da sami menadžeri moraju imati osnovna znanja o ekonomiji i financijama koja su neophodna za kvalitetno  donošenje svakodnevnih poslovnih odluka.

Koji su najbolji oblici edukacije vaših zaposlenika na području financija?

  1. Online: Financije za nefinancijaše

U cilju uštede vremena vaših zaposlenika i ostalih dragocjenih resursa vaše kompanije, izradili smo online-program Financije za nefinancijaše koji vam omogućuje educirati zaposlenike o osnovama financija kada to njima najviše odgovara, na najučinkovitiji način, provjerenom LPC® metodom. Lako razumljive i pristupačne online-lekcije pružaju idealnu količinu korisnih informacija, podataka, primjera i obrazaca pomoću kojih se s lakoćom savladavaju osnove financija te se uče čitati financijski izvještaji.

Osim putem online-programa, iste se vještine mogu učiti i putem blended programa koje donosi najbolje od dvaju načina prenošenja znanja, a održava se na vašoj lokaciji u obliku in-house treninga!

  1. In-house: Trening Financije za nefinancijaše

 Program Financije za nefinancijaše kombinira 4 online-lekcije za razumijevanje i ovladavanje osnovnim financijskim izvješćima i pojmovima uz jednodnevni trening na kojem polaznici, kroz simulaciju stvarnih poslovnih situacija, primjenjuju naučeno i ostvaruju željene rezultate.

Zašto HalPetova edukacija?

 Održali smo 50+ blended in-house treninga Financije za nefinancijaše!

Samostalno smo izradili program za online učenje Financije za nefinancijaše prema vlastitoj LPC® metodi!

HalPetove edukacije Financije za nefinancijaše omogućuju jasnije razumijevanje osnovnih financijskih pojmova te usvajanje osnovnih znanja o financijskim izvještajima i pokazateljima.

Rezultat edukacije je poslovni razvoj, veća sigurnost u donošenju poslovnih odluka koje direktno ili indirektno utječu na uspješnost poslovanja vaše tvrtke.

Naša je misija osigurati mogućnost kvalitetnog učenja svima koji žele vještine i znanje trenutno primjenjivo u praksi, te koji očekuju stvoriti promjenu i brže ostvariti svoje ciljeve.

 

Odaberite način izvođenja programa koji najbolje odgovara vašim potrebama i obratite nam se s povjerenjem!

povezani sadržaj