Riječ bonton dolazi iz francuskog jezika – Bon Ton što znači dobar ton.

bonton

Poslovni bonton nas izdvaja iz društva, nabolje ili nagore. Važno je imati na umu da uspješna poslovna komunikacija, kao i komunikacija općenito, počiva na vječnom zlatnom pravilu: „Ponašajte se prema drugima onako kako želite da se drugi ponašaju prema Vama!“

Bonton se odnosi se na kodeks ponašanja, odnosno opis modela poželjnog ponašanja kojeg bi se trebao pridržavati svaki pripadnik društva. Bonton nas uči kako se treba ponašati, izražavati, izgledati, komunicirati, gestikulirati i slično u gotovo svakoj situaciji. Poslovni bonton predstavlja važan segment svake kulture, jedan je od mogućih načina komunikacije i pomaže graditi međuljudske i poslovne odnose.

Cilj treninga Poslovni bonton je upoznati polaznike s pravilima bontona u raznim poslovnim situacijama te ukazati na njegovu važnost i ulogu. Nakon što svladate ovu poslovnu vještinu, znat ćete kako postupati u određenim poslovnim prilikama, kako primjereno reagirati i kroz poštivanje pravila bontona i uvažavanje sugovornika kreirati pozitivnu atmosferu i graditi i njegovati kvalitetne poslovne odnose. Poznavanje pravila poslovnog bontona može igrati presudnu ulogu u vašem uspjehu i zato je ključno ne previdjeti njihovu važnost.

Što ćemo naučiti na treningu Poslovni bonton:

 • Važnost i uloga poslovnog bontona
 • Ključna znanja poslovnog bontona
 • Pravila bontona za:
  – prvi poslovni susret
  – direktnu poslovnu komunikaciju
  – poslovnu telefonsku komunikaciju
  – komunikaciju e-mailom
 • Kultura poslovnog odijevanja
 • Situacijsko druženje u poslovnom kontekstu – sastanci, primanja, domjenci

 Kome je trening Poslovni bonton namijenjen?

Svima koji žele unaprijediti svoju komunikaciju u poslovnom okruženju i steći dodatnu sigurnost u odabiru pravog pristupa s obzirom na okolnosti i razinu formalnosti; voditelji projekata, voditelji timova, zaposlenici odjela prodaje, marketinga, HR odjela malih, velikih i srednjih poduzeća, direktori, event menadžeri, organizatori događanja, nezaposleni, studenti.

Nemate dovoljno vremena za odlazak na trening? Nema problema, program Poslovni bonton dostupan je i online!

recite nam što vas zanima

 • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj