Kako postići da kvartalni, polugodišnji ili godišnji razgovor o učinku sa zaposlenicima bude više od obaveze koje se pomalo groze i menadžeri i zaposlenici?

godišnji razgovor sa zaposlenicima

Moći kvalitetno voditi razgovor o učinku je vrijedna vještina.  Često smo svjedoci toga da razgovore o učinku i menadžeri i zaposlenici doživljavaju kao zamornu obavezu i formalnost. Nešto što se mora obaviti, što troši vrijeme i nije baš ugodno ni jednoj ni drugoj strani. Kako to promijeniti? Kako postići da formalni razgovor sa zaposlenicima o učinku bude „šlag na torti“ kontinuiranog razvojnog procesa u kojem menadžer-voditelj aktivno vodi i podržava članove svog tima u razvoju njihovih znanja i vještina potrebnih za izvrsnost u učinku?

“Ako vas zanimaju odgovori na ova pitanja i ako želite usvojiti i dalje usavršavati svoje vještine potrebne za uspješno upravljanje učinkom, pridružite nam se na ovom treningu”, poziva trenerica i izvršna direktorica Petra Čolak. “Vještina vođenja razgovora o učinku je koristan alat kojim će obje strane razvijati individualnu i timsku učinkovitost.”

Treninzi u HalPetu nisu suhoparni seminari na kojima se samo sjedi, sluša i odluta mislima. Kroz mnoštvo interakcije i raznolike vježbe aktiviramo sudionike i uključimo ih u proces učenja. Nove informacije najlakše upijamo kad su nam zanimljive. Radom u grupama od maksimalno osam polaznika osiguravamo osobni pristup i maksimalnu posvećenost svakom sudioniku treninga.

Kroz koje teme vodimo polaznike:

  • Ključni principi i koristi uspješnog upravljanja učinkom
  • Faze u procesu upravljanja učinkom
  • Preduvjeti za uspješan razgovor o učinku
  • Priprema za razgovor
  • Struktura razgovara o učinku
  • Komunikacijski preduvjeti za uspješan razgovor o učinku

Kome je namijenjen trening Kako voditi razgovor o učinku:

Direktorima, menadžerima i voditeljima timova, onima koji već imaju voditeljsku ulogu ili se pripremaju za preuzimanje poslova koji uključuju odgovornost vođenja ljudi i razvoja timova i pojedinaca.

recite nam što vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj