Asertivnost je sposobnost izražavanja vlastitih misli i zauzimanja za vlastita prava dok se istovremeno poštuju osjećaji i prava drugih.

asertivnost, assertive, halpet

Asertivnost je nekima nepoznata riječ, a mnogima je važna vještina u dolaženju do osobnih ili poslovnih ciljeva. Posjedovanjem upravo te vještine možemo se znati bolje izboriti za svoja prava. Imati dovoljno samopouzdanja za obranu vlastitih stavova bez agresivnosti ili nepoštivanja drugih ključna je društvena kompetencija.

Cilj treninga je upoznati polaznike sa samim pojmom asertivnosti, ali i asertivnošću kao vještinom te ih pripremiti za prepoznavanje situacija u kojima je potrebno djelovati na asertivan način. Nakon što savladate umijeće korištenja asertivnosti, imat ćete sposobnost jasnog izražavanja svega što vam smeta, znat ćete objasniti razloge zašto je to tako te precizno izraziti svoje zahtjeve, pritom ne ugrožavajući druge osobe. To je ujedno i glavna razlika između asertivnosti i agresije, dvaju pojmova koji se često, no i sasvim pogrešno, izjednačavaju.

Čemu vas učimo na treningu:

  • Što je asertivnost
  • Zašto i kada biti asertivan
  • Važnost i karakteristike asertivne komunikacije na poslu
  • Preduvjeti za asertivnost
  • Kako biti asertivan
  • Asertivne tehnike

Po uspješnom završetku programa, moći ćete razumjeti prednosti asertivnog ponašanja i braniti vlastita prava u odnosima s drugima. Znat ćete prepoznati tri osnovna komunikacijska stila i njihove moguće prednosti i posljedice. Koristit ćete „ja“ izjave u svakodnevnoj komunikaciji za učinkovitiju suradnju s drugima i za konstruktivno rješavanje mogućih konflikata. Naučit ćete i pojačati vlastitu asertivnost primjenom šest komunikacijskih strategija u svojim svakodnevnim interakcijama s drugima.

Kome je trening namijenjen?

Svima koji žele unaprijediti komunikacijske vještine; direktorima, menadžerima, voditeljima projekata, timova, stručnjacima kao i zaposlenicima odjela prodaje, marketinga, proizvodnje, malih, velikih i srednjih poduzeća, jednako kao roditeljima, studentima i onima koji rade u direktnom kontaktu s ljudima.

Nemate dovoljno vremena za odlazak na trening? Nema problema, program Asertivnost dostupan je i online!

RECENZIJE

Mnogo primjera iz prakse, otvorena komunikacija.

Mala grupa i interakcija.

recite nam što vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj