Znate li dati negativnu povratnu informaciju na pozitivan način? Postanite majstor u davanju povratne informacije na kritiku kroz ovaj LPC Power Up.

LEARN

Jeste li spremni dati povratnu informaciju kada se za to ukaže prilika i potreba? Znate li to napraviti tako da se druga strana pritom osjeća dobro i motivirano? Da ima osjećaj da ste dobronamjerni i konstruktivni čak i kad se radi o kritici?

Čuli smo više puta da je povratna informacija jedan od najvažnijih komunikacijskih i motivacijskih alata te da ima veliku moć i utjecaj. U tome leži velika istina.

Činite li to opravdano, poticajno i pravovremeno, u velikoj ste komunikacijskoj prednosti nad mnogima. No ako tom vrijednom vještinom još niste potpuno ovladali, sad je trenutak. Ovaj LPC Power up nudi jednostavan način kako postati majstor u davanju povratne informacije, u ovom slučaju, na kritiku.

Dakle, što točno reći i kojim redom?

AUR povratna informacija se sastoji od triju jednostavnih koraka:

Primjer: Konstruktivna kritika kroz AUR:

Kome uputiti AUR?

Ograničenja nema. To može biti kolega, član tima, nadređena osoba ili zahtjevan klijent, a u privatnom životu vaš partner, vaše dijete, prijatelj, roditelj, susjed, prodavač, vozač taksija ili možda teleoperater.

Uspješnost ove, kao i svake druge tehnike, ovisi o učestalosti primjene i pridržavanja zadanih koraka, no i o pravilnom govoru tijela za tu priliku.

PRACTICE

Sad imate vrijedne informacije i zato već danas odaberite situaciju i sugovornika i isprobajte ovu tehniku. Vježbajte AUR svakodnevno – prilika je puno!

Nastavite ga isprobavati i primjenjivati u različitim situacijama.

Vjerujte, uspjeh neće izostati!

COMMUNICATE

Kad osjetite sigurnost u davanju povratne informacije kroz AUR, prenesite svoje znanje i iskustvo najmanje jednoj osobi kojoj bi to bilo korisno.

povezani sadržaj