Ljeto je pravo vrijeme za produktivno korištenje raspoloživog vremena. Pravom edukacijom povećava se motivacija i spremnost za nadolazeće obveze.

Svaki je menadžer svjestan činjenice da je tvrtka jaka upravo onoliko koliko su jaki njezini zaposlenici, odnosno koliko ona sama ulaže u njih. Jačanjem kompetencija zaposlenika jača se i sama konkurentnost tvrtke te se postizanjem izvrsnosti u obavljanju zadataka postižu i premašuju zadani ciljevi.

Samo pronalaženje adekvatne i učinkovite edukacije za zaposlenike svakako je jedan od zahtjevnijih zadataka HR stručnjaka i menadžera. Oni se vrlo često susreću s brojnim preprekama i problemima na koje moraju znati pravilno i pravovremeno reagirati kako bi ih uspješno uklonili i pronašli najbolje za svoje zaposlenike s obzirom na njihove potrebe i raspoloživi budžet.

Iako svjesni činjenice da je razina znanja i vještina zaposlenika iznimno važan, ako ne i presudan čimbenik u ostvarivanju izvrsnih rezultata, osigurati pravu edukaciju nije nimalo lako.

Tijekom godine zaposlenici su zatrpani tekućim obvezama, ograničeni rokovima te prevelikim zahtjevima poslodavaca. Vrlo je teško pronaći „slobodno vrijeme“ zaposlenika koje neće ostaviti velike posljedice u pogledu troškova za poslodavca zbog izostanka s radnog mjesta. Također, tu je i već spomenuti raspoloživi budžet kao jedan od  faktora o kojem uvelike ovisi vrijeme, ali i kvaliteta edukacije.

Uzimajući u obzir spomenute činjenice, postavlja se ključno pitanje – koje je pravo vrijeme za edukaciju zaposlenika?

Možda upravo ovo koje nam predstoji! Polako, ali sigurno koračamo prema ljetnim mjesecima koji su prava prilika za sve one aktivnosti koje su nam tijekom godine na neki način nedostupne ili se jako teško uklapaju u naš raspored.

Budući da se opseg posla u kompanijama u to vrijeme (najčešće) smanjuje, dobro je promisliti o mogućnostima produktivnog korištenja vremena zaposlenika. Ljetna edukacija, osim što će začiniti rutinu svakodnevice, zasigurno će donijeti dodatnu motivaciju i veću spremnost za obavljanje tekućih i nadolazećih zadataka.

Prednosti ljetne edukacije:

  • Manja opterećenost zaposlenika tekućim obvezama.
  • Manji „trošak“ slanja zaposlenika na edukaciju nego što bi bio za vrijeme većeg opsega posla.
  • Veća spremnost zaposlenika za aktivno sudjelovanje u edukaciji i savladavanje gradiva.
  • Ljetno vrijeme pozitivno utječe na energiju i daje dodatni elan.
  • Zaposlenici imaju mogućnost spremniji dočekati jesenske obveze.
  • Promotivne cijene edukacija.

Ovog vam ljeta donosimo posebnu ponudu otvorenih treninga! Naši se treninzi provode u malim grupama (do 7 polaznika) kako bi vaši zaposlenici imali mogućnosti interaktivnog sudjelovanja, stjecanja potrebnih znanja i vještina te s treninga otišli zadovoljni i spremni za učinkovitu primjenu novih znanja i vještina u realnim poslovnim situacijama.

Otvoreni treninzi ljeto_ 2017. (2)

Teme i termine otvorenih treninga pogledajte u našem kalendaru edukacija, a za sva dodatna pitanja i potrebne informacije obratite nam se putem forme za kontakt, e-maila halpet@halpet.hr ili na 01/3023-222.

povezani sadržaj