U godini koja je iza nas, eLearning je „pomaknuo“ svijet učenja. U skladu s tim, razvili smo sustav za učenje poslovnih vještina i stranih jezika - LPC online.

Digitalna je transformacija zahvatila i procese prenošenja znanja. Otvorila je prostor za inovacije koje imaju pozitivan učinak na korisničko iskustvo u e-učenju. Upravo zato, odlučili smo detaljnije objasniti koji nas eLearning trendovi očekuju u tekućoj godini i zašto su oni ključni za postizanje rezultata.

eLearning industrija nikada nije bila statična, niti će biti. Konstantno se mijenja, razvija i napreduje. U godini koja je iza nas, potpuno je„pomaknut“ svijet učenja.

Odlučni u tome da budemo dio tog svijeta, razvili smo sustav za učenje poslovnih vještina i stranih jezika online. Naš LPC online vjerno prati postavljene trendove pružajući potpuno novi doživljaj učenja.

eLearning, e-učenje, LPC online

5 glavnih trendova u eLearningu kroz 2018.:

  1. Mikroučenje u e-učenju

Mikroučenje podrazumijeva e-učenje kroz kompaktne i fokusirane kratke sadržaje. To mogu biti tekstualni zapisi, audiozapisi, videozapisi, kvizovi i interaktivne infografike. Takvi se sadržaji usvajaju kroz 20-ak minuta. Efektivno je, brzo i proaktivno.

  1. Osobno iskustvo u e-učenju

Polaznici žele osobno iskustvo koje im omogućuje samostalno odabrati stil i tempo učenja. Pristup one-size-fits-all, kao što znate, ne odgovara svima. Samo osobni pristup motivira polaznike na aktivno uključivanje i sudjelovanje u procesu e-učenja.

  1. Mobilno učenje (m-learning)

Mobilno učenje odvija se putem mobilnih uređaja, poput pametnih telefona ili tableta. Sve više polaznika tečajeva rado bira alternativno mjesto za učenje umjesto sjedenja za stolom. Fokus na edukaciju za vrijeme radnog vremena počinje slabjeti te se nastoji iskoristiti svaki slobodan trenutak. Glavna prednost mobilnog učenja je ta što polaznici mogu interaktivno sudjelovati u e-učenju i dok su u pokretu.

  1. Gejmifikcija u e-učenju

Prema definiciji, gejmifikacija je koncept primjene teorije igre i mehanike u kontekstima koji nisu igra. U e-učenju, gejmifikacija je učinkovita i korisna strateška inicijativa. Djeluje kao sustav motivacije i nagrađivanja za aktivno učenje i sudjelovanje.

  1. Visokokvalitetan sadržaj online-programa

S obzirom na velike količine dostupnih informacija na internetu, pojedinac gubi mnogo vremena na izdvajanje sažetih i relevantnih informacija. Upravo tu kvalitetan sadržaj programa za e-učenje dokazuje svoju vrijednost. Za održavanje visokokvalitetnog e-sadržaja ključni su prepoznavanje, prikupljanje i isporuka najvrjednijih informacija.

Iznimno smo ponosni na svoj sustav za e-učenje – LPC online. Sve smo njegove značajke uskladili s trendovima digitalne transformacije kako bismo svakom polazniku omogućili e-učenje koje je:

  1. personalizirano
  2. u okvirima raspoloživog vremena
  3. jamstvo zadovoljavajućih rezultata.LPC online, e-learning, e-učenje, coffee

Izvor:

https://atomisystems.com/elearning/top-7-elearning-trends-2018-know/

povezani sadržaj