Stres se može definirati kao odgovor organizma na fizički, mentalni ili emocionalni napor ili napetost. Mogu ga uzrokovati problemi poput financijskih pritisaka, nezaposlenosti, konfliktnih situacija na radnom mjestu, društvene isključenosti, bolesti i problema u međuljudskim odnosima.

Ako se ne riješi, može rezultirati ozbiljnim zdravstvenim problemima poput tjeskobe, nesanice, bolova u mišićima, visokim krvnim tlakom i oslabljenim imunitetom, što doprinosi razvoju fizičkih i mentalnih bolesti.

Međutim, u brojnim slučajevima stres može biti koristan i može nam pomoći nositi se sa zahtjevima koji se pred nas postavljaju tako što nas čini svjesnijima, energičnijima i produktivnijima.

Ljudi različito reagiraju na stresne situacije zbog faktora kao što su osobnost i prethodno iskustvo. Iako se stres ne može uvijek spriječiti, postoji mnogo toga što možete učiniti kako biste si olakšali život.

Ako ste pod stresom i želite saznati kako se s njim efikasnije nositi, ovaj je program odličan prvi korak.


KAKO SE OVLADAVA OVOM VJEŠTINOM U LPC-u?

Iako vam se možda čini kako ne možete ništa poduzeti kako biste umanjili stres, možete ga kontrolirati puno više nego što mislite. Bez obzira na to koliko stresni mogu biti vaš posao ili privatni život, postoje koraci koje možete poduzeti kako biste bolje upravljali stresom i preuzeli kontrolu nad svojim životnim stilom, mislima, osjećajima i načinom nošenja s problemima. Ovaj se tečaj sastoji od 4 lekcije u kojima ćete:

  • Naučiti što je stres i koji mu faktori pridonose te ćete saznati koje su različite vrste stresa i utječu li one isključivo negativno na vaš život i zdravlje.
  • Pozabaviti se stresom i stresorima na radnom mjestu te otkriti jeste li tip ličnosti koji je sklon pretjeranom stresu. Naša antistresna gimnastika pomoći će vam sniziti razinu stresa čak i dok sjedite za svojim radnim stolom.
  • Otkriti kako stres utječe na tijelo i kako možete ublažiti posljedice koje dugotrajna izloženost stresu može imati na vaše fizičko i mentalno zdravlje.
  • Naposljetku, upoznati se s 10 ključnih strategija za upravljanje stresom i izraditi osobni akcijski plan za upravljanje stresom koji će vam pomoći unaprijediti kvalitetu života.

KOJI SU CILJEVI OVLADAVANJA OVOM VJEŠTINOM?

Po uspješnom završetku programa, moći ćete:

  • Prepoznati faktore koji doprinose svakodnevnom stresu i razlikovati dobre i loše vrste stresa.
  • Prepoznati najvažnije stresore na radnom mjestu i spriječiti njihov negativan utjecaj na vašu produktivnost i profesionalne odnose.
  • Smanjiti negativne posljedice koje svakodnevna izloženost stresu može imati na vašu mentalnu i fizičku dobrobit.
  • Poduzeti potrebne korake za upravljanje razinama stresa u vašem životu kako biste smanjili svakodnevni pritisak.

Učinkovito upravljanje stresom može vam pomoći smanjiti utjecaj koji stres ima na vas kako biste mogli voditi uravnoteženiji život s više vremena i za posao i za međuljudske odnose i za opuštanje. Naučite kako biti sretniji, zdraviji i produktivniji preuzimanjem kontrole nad stresom u svom svakodnevnom životu.

recite nam što vas zanima

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

povezani sadržaj