Posjedovanje osnovnih znanja na području financija nužno je za uspjeh svake kompanije i povećanje njene konkurentnosti na tržištu.

Mnoge su današnje kompanije (male, srednje i velike) sve svjesnije važnosti ulaganja u osnovno obrazovanje iz područja financija svih svojih zaposlenika. Suvremene kompanije znaju da je edukacija zaposlenika nužna za uspjeh i konkurentnost na tržištu. Upravo zbog toga govorimo o tome kako se spomenuta znanja koriste unutar različitih razina u kompaniji te koji će oblici edukacije vašim zaposlenicima omogućiti razumijevanje financijskih pojmova i izvješća s kojima se svakodnevno susreću.

Poznavanje osnova financija važno je za sve…

Činjenica je da su financije danas nezaobilazni dio svakog poslovnog procesa. Gotovo svako radno mjesto zahtijeva osnovno znanje financijskih pojmova. Svima koji nisu financijski stručnjaci, poznavanje osnovnih financijskih pojmova i izvješća može uvelike pomoći da se uspješnije snalaze u svakodnevnim poslovnim zadatcima. Svjesni smo činjenice da na učinkovitost poslovanja utječe svaki zaposlenik, a ne samo onaj koji je zadužen za donošenje odluka. Zato je vrlo važno ulagati u razvoj zaposlenika na svim razinama, bez obzira na specijalizirano područje ili odjel u kojem rade.

financije

… i zaposlenike …

Edukacija zaposlenika za one s ograničenim razumijevanjem financija i računovodstva ne prepoznaju ključne informacije. U opasnosti su donositi brze (često i pogrešne) zaključke o prezentiranim financijskim izvještajima.

Ne trebaju znati detalje računovodstvenog procesa, ali bi trebali znati što tražiti i kako interpretirati dobivene podatke te kako ih prezentirati nadređenima.

… i menadžere!

 U mnogim kompanijama menadžeri su nastojali odluke vezane uz područje računovodstva i financija prepustiti specijalistima – financijašima. No ubrzo je postalo jasno da takva nastojanja ne doprinose učinkovitosti. Sami menadžeri moraju imati osnovna znanja o ekonomiji i financijama koja su neophodna za kvalitetno  donošenje svakodnevnih poslovnih odluka.

Edukacija zaposlenika: Koji su najbolji oblici edukacije na području financija?

  1. Online: Financije za nefinancijaše

U cilju uštede vremena vaših zaposlenika i ostalih dragocjenih resursa vaše kompanije, izradili smo online-program Financije za nefinancijaše. On će vam omogućiti edukaciju zaposlenika o osnovama financija kada to njima najviše odgovara, na najučinkovitiji način, provjerenom LPC® metodom. Lako razumljive i pristupačne online-lekcije pružaju idealnu količinu korisnih informacija, podataka, primjera i obrazaca. Pomoću njih se s lakoćom savladavaju osnove financija te se uče čitati financijski izvještaji.

Osim putem online-programa, iste se vještine mogu učiti i putem blended programa. On donosi najbolje od dvaju načina prenošenja znanja, a održava se na vašoj lokaciji u obliku in-house treninga!

  1. In-house: Trening Financije za nefinancijaše

 Program Financije za nefinancijaše kombinira 4 online-lekcije za razumijevanje i ovladavanje osnovnim financijskim izvješćima i pojmovima uz jednodnevni trening na kojem polaznici, kroz simulaciju stvarnih poslovnih situacija, primjenjuju naučeno i ostvaruju željene rezultate.

Zašto HalPetova edukacija zaposlenika?

 Održali smo 50+ blended in-house treninga Financije za nefinancijaše!

Samostalno smo izradili program za online učenje Financije za nefinancijaše prema vlastitoj LPC® metodi!

HalPetove edukacije Financije za nefinancijaše omogućuju jasnije razumijevanje osnovnih financijskih pojmova te usvajanje osnovnih znanja o financijskim izvještajima i pokazateljima.

Rezultat edukacije je poslovni razvoj, veća sigurnost u donošenju poslovnih odluka koje direktno ili indirektno utječu na uspješnost poslovanja vaše tvrtke.

Naša je misija osigurati mogućnost kvalitetnog učenja svima koji žele vještine i znanje trenutno primjenjivo u praksi, te koji očekuju stvoriti promjenu i brže ostvariti svoje ciljeve.

 

Odaberite način izvođenja programa koji najbolje odgovara vašim potrebama i obratite nam se s povjerenjem!

povezani sadržaj