Priča o HalPetu započinje davne 1997. godine kad su dvije sestre, Melita i Petra Čolak, osnovale prvi centar za poslovnu edukaciju u Hrvatskoj koji objedinjuje ponudu stranih jezika i poslovnih vještina.

Svoj poduzetnički elan otkrile smo još u vrijeme studiranja, kad je pojam centar za poslovnu edukaciju u Hrvatskoj još bio u svojim povojima.

 

HalPet je započeo kao jedna od 3 tvrtke u Hrvatskoj specijalizirane za pružanje edukacije poslovnih stranih jezika velikim i malim poduzećima. Kroz godinu dana, HalPet je iz malenog poduzeća s 3 zaposlenika prerastao u centar za poslovnu edukacijus 8 jezičnih stručnjaka.

 

Osluškujući potrebe tržišta, obogatili smo ponudu edukacijama i treninzima iz područja poslovnih vještina. Klijenti su nam postala mnoga poduzeća s kojima surađujemo još i danas. Ponosimo se činjenicom da smo ostvarili suradnju s više od 400 klijenata-kompanija, a njih 150 su naši višegodišnji partneri.

 

Okupili smo tim stručnjaka čije su vrijednosti i kvalitete danas prepoznatljive u svakom programu i usluzi koju nudimo. Osim pružanja maksimalne koristi za svakog klijenta i polaznika, pratimo i razvijamo trendove u prenošenju znanja te se uspješno prilagođavamo suvremenim izazovima i napretku tehnologije.

 

Našem uspjehu pridonosi i činjenica da se u prijenosu znanja koristimo vlastitom Learn, Practice, Communicate (LPC®) tehnologijom za ubrzano učenje, te jedinstvenim Teaching Intelligence(TQ®) i Managerial Intelligence (MQ®) programima.

 

Razvoj HalPeta kroz posljednjih 20 godina: 

 

  1. Dvadesetu obljetnicu HalPeta obilježavamo velikim novitetima:

– lansiramo LPC online, prvi hrvatski e-learning webshop namijenjen i B2B i B2C tržištima;

– moderniziramo HalPet web stranicu;

– uvodimo LEGO® SERIOUS PLAY® radionicu, čime postajemo prvi certificirani centar u Hrvatskoj za izvođenje tog međunarodnog programa.

 

  1. U sklopu projekta “Schengenski instrument” u suradnji s MUP -om realizirali smo projekt Tečaj engleskog jezika za policijske službenike granične policije ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, u kojem smo održali višemjesečne tečajeve na osam lokacija diljem Hrvatske.

Počinje djelovanje Business Learning Cluba, modernog pristupa suvremenoj poslovnoj edukaciji i cjelovitim rješenjima za poduzeća.

Pokrećemo Twitter account.

  1. Uz kontinuiran rad kroz zatvorene in-house treninge, pokrećemo i otvorene treninge..

 

  1. Lansiramo vlastiti eLPC Business, naš prvi sustav za e-learning, prvenstveno namijenjen B2B tržištu.

Uvodimo blended learning, kombinaciju klasičnog rada u učionici i učenja online.

Pokrećemo modularni program MQ® Manager koji je usmjeren na razvoj poslovnih vještina ključnih za uspješno vodstvo i menadžment.

 

  1. i 2012. Kao partner, sudjelujemo u realizaciji EU projekta NEW BUSINESS SKILLS TODAY FOR A JOB TOMORROW, čiji je nositelj bio Centar mladih Ribnjak.

 

  1. Obogaćujemo ponudu visokospecijaliziranom uslugom Executive Business Coachinga.

 

  1. U suradnji s časopisom Lider izdajemo dva udžbenika za učenje poslovnog engleskog jezika English at Work 1 i 2 napisana prema LPC metodi, a koji su bili rasprodani u svega 5 mjeseci.

 

  1. Započinjemo uspješnu suradnju s Liderom koja traje do 2017 godine, kreirajući lekcije koje se tjedno objavljuju u rubrici „Mala škola engleskog jezika – English at Work“.

 

  1. Uvodimo QualPet, program za kontrolu kvalitete edukacije, koji analizira i upućuje predavače da pruže najbolju uslugu.

Lansiramo Professional TQ®  Trainer, naš 1. certificirani program. Sudionici su interni treneri mnogih hrvatskih kompanija koji primjenjuju HalPet LPC tehnologiju u educiranju svojih kolega i zaposlenika.

 

  1. Osmišljamo i provodimo specijalizirane programe za hotelijerstvo.

 

2004. Cijeli centar za poslovnu edukaciju prolazi NLP program interaktivne edukacije, i NLP pristup uvodimo kao jednu od ključnih stavki za brže učenje i prenošenje znanja unutar LPC tehnologije.

 

2003. Razvijen je LPC®Learn, Practice, Communicate pristup podučavanju. Baziran na visokoj razini prakse i interakcije, postaje integralni dio svih naših programa i cijelog centra za poslovnu edukaciju.

 

2002. Pokrećemo prve online testove za provjeru engleskog, njemačkog i talijanskog jezika.

 

1997. Sestre Melita i Petra Čolak pokreću tvrtku za poslovnu edukaciju HalPet, prvi centar za poslovnu edukaciju u Hrvatskoj koji objedinjuje ponudu stranih jezika i poslovnih vještina.

 

Način rada u HalPetu karakterizira personaliziran pristup prema klijentima-kompanijama. On se očituje u kreiranju edukacijskih sadržaja i usluga prema njihovim potrebama. Temeljne vrijednosti po kojima smo prepoznati su inovativnost, postojanost i kvaliteta.

 

Nakon 20 godina poslovanja posjedujemo iskustvo i viziju kako pružiti modernu, kvalitetnu i interaktivnu uslugu. Iza HalPeta stoje bogato iskustvo i znanje koji su potrebni da inovacije zažive i postanu prepoznate u području edukacije. Naš centar za poslovnu edukaciju čine stručnjaci iz raznih područja, među kojima su: konzultanti, facilitatori, treneri, stručnjaci za marketing, instrukcijski dizajneri te 40 profesora stranih jezika. 

 

Planovi za budućnost su veliki, a misao vodilja HalPeta je biti i ostati najbolja

 

 

Lokacija za vašu edukaciju.